Basketbolda Top Sürme (Dribling) Nasıl Daha İyi Yapılır?

Top sürme konusunda ne kadar iyi olursanız, sizin ve takımınızın sahada o kadar çok fırsatı olur. Temeller üzerinde çalışmak ve temellere hakim olmak için zaman ayıran oyuncular, daha ileri giden ve takımlarına daha fazla katkıda bulunabilecek oyunculardır. Top sürme, partner ya da fazla alan gerektirmediği için uygulaması en kolay becerilerden biridir. Elinizde bir topla ne kadar çok zaman geçirirseniz, top kontrolünüz o kadar iyi olur, ancak gelişmenin ve bir sonraki seviyeye geçmenin tek yolu, iyi olmadığınız bölgenin dışında pratik yapmaktır. Bu, denemeniz ve alışkın olduğunuzdan daha hızlı veya daha sert gitmeniz gerektiği anlamına gelir. Yalnızca rahat olduğunuz becerileri uygularsanız, bir oyuncu olarak ilerlemenizi yavaşlatırsınız.

İlk başlarken avucunuzu değil parmak uçlarınızı kullandığınızdan ve topu bel yüksekliğinden fazla zıplamadığınızdan emin olun. Bu pratiğin amacı, iki elle top sürme rahatlığı sağlamak ve aşağıya bakmamaktır. Başınızı dik tutmanın kolay bir yolu, duvarda bir yer bulmak ve top sürme sırasında bu noktaya odaklanmaktır. Bu pratiğin her birini geçerken, onları kullanacağınız oyun senaryosunu veya geliştirmenize yardımcı olabilecekleri bir beceriyi hayal edin.

İçerik:

Önden V-Dribling

Ön V-dripling, içeri ve dışarı sahte hareketler için kullanılır ve bir defans oyuncusunun etrafında dolaşmanıza yardımcı olabilir. Sadece sağ elinizi kullanarak başlayın ve topu vücudunuzun önünde yan yana sallayın. Üst bedeniniz ritimle hareket etmeli ve top yan yana gitmelidir. Sol elinize geçin ve tekrarlayın.

Şekil Sekiz Dripling

Duruşunuzu genişletin ve topu her iki bacağınızın etrafında sekiz şeklinde sallayın. Top bir taraftan diğer tarafa geçerken elinizi değiştireceksiniz. Kullanılmayan bir el bacaklarınızın arasında olmalı ve en kısa sürede geçişi yapmaya hazır olmalıdır. Top sürme hızınız arttıkça, driplingleriniz giderek azalacaktır.

Önerilen İçerik :   Futbolda 6 Pas (Altı Pas) Nedir?

top sürme

Makas

Bu makas, bacaklarınız arasında dönüşümlü olarak çalışır. Başlamak için sağ ayağınızı öne ve sol ayağınızı arkaya koyun. Topu bacaklarınızın arasında çaprazlayın ve ayaklarınızın pozisyonunu değiştirmek için zıplayın, böylece solunuz önde ve sağınız geride olur. Topu bacaklarınızın arasından geçirmelisiniz ve her seferinde ayaklarınızın pozisyonunu değiştirmelisiniz. Zaman içinde ilerledikçe daha hızlı olmaya çalışın.

2 Toplu Alıştırma

Bu pratik için 2 basketbol topu gerektirir. Her elinizde birer top olacak şekilde, topları vücudunuzun her iki yanında aynı anda 3 kez vurun. Ardından, bir topu arkanızdan ve bir topu diğer elinize önden geçirin. Topları diğer tarafa geçtikten sonra, topları 3 kez tekrar vurun ve tekrarlayın. Yönü 5 kez değiştirdiğinizden emin olun. Zaman ilerledikçe, bu pratiği ne kadar hızlı yapabileceğinizi görün.

Serbest stil

Yukarıda öğrendiklerinizi ve kendi hareketlerinizi kullanın ve sabit bir pozisyonda bunları bir araya getirin. Serbest stil ile top kontrolünüzü koruduğunuzdan ve temelleri unutmadığınızdan emin olun.

İlk başta hata yaparsanız cesaretinizin kırılmamasını unutmayın. Tıpkı hayattaki ve basketboldaki her şey gibi, yeni beceriler de zaman alır ve ustalaşmak için çok çalışmak gerekir. Her gün bu 5 alıştırmayı yapmayı deneyin ve eğitiminiz boyunca nasıl ilerlediğinizi görün.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir