Deri Mobilyaların Bakımını Nasıl Yapacağınızı Öğrenin

Güzel deri mobilyalar seçtiğinizde, bu sadece oturmaktan daha fazlasını içerir. Deri, evinize yaptığınız bir yatırımdır ve uzun yıllar boyunca sahip olmak isteyeceğiniz bir yatırımdır. Deri mobilyaları güzel ve dayanıklıdır ve dekorunuza lüks, üst düzey bir görünüm katar. Odanızda bir odak noktası olarak parlak, sıcak ve davetkar görünür. Çocuğunuz döşemenin üzerine bir şey düşürdüğünde paniğe kapılmak ya da birisi yadigâr kalitesindeki mobilyanızın minderine ıslak bir çanta koyduğunda irkilmek istemiyorsanız, güzel derinizin yıllarca dayanmasına yardımcı olacak kolay deri mobilyaların bakım ipuçlarını okumaya devam edin.

İçerik:

Deri Koltukların Temizlenmesi

Rutin bakım, deri koltuk, kanepe ve sandalyelerinizin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur. Ve aslında, zaman, kullanım ve uygun bakım deri döşemenizin gelişen güzelliğini bile artırabilir.

Temel bakım ipuçları ile başlayalım. Birkaç günde bir tüm deri yüzeylerin tozunu almak için yumuşak bir bez kullanın. Yaklaşık haftada bir kez, biriken toz ve kalıntıları temizlemek için dikiş yerlerini, minderlerin altını ve aralıkları süpürün.

Aşağıdaki adımlara geçmeden önce, herhangi bir temizlik ürününü veya deri yumuşatıcıyı gizli bir noktada test ettiğinizden emin olun. Bu şekilde, açıkta kalan bir alanı bir ürünle kaplamanın renk bozulmasına veya lekelenmeye neden olup olmayacağını bilirsiniz.

Deri dayanıklı olsa da, temizlerken her zaman nazik bir el kullanmak en iyisidir. Haftada bir kez nemli, tüy bırakmayan bir bez veya süngerle deri damarlarındaki toz ve ince kalıntıları dikkatlice temizleyin. Bir leke olmadığı sürece, günlük kullanımdan arta kalan kalıntıları temizlemek için silmek yeterlidir. Her yıl bir veya iki kez, derinizi hem derinlemesine temizleyen hem de koşullandıran nazik bir deri temizleyici uygulayın. Mobilyalarınızın kazara zarar görmesini önlemek için de birkaç şey yapmalısınız. Bu liste aşağıdakilerden kaçınmayı içerir:

  • Ceplerinizde deride delikler açabilecek keskin nesnelerle oturmak
  • Mürekkep kaplı kağıtların veya dergilerin nemli kalabilecek ve mürekkebin deriye sızmasına neden olabilecek şekilde yerleştirilmesi
  • Çizici aşındırıcıların kullanılması
  • Kimyasalların, yağların ve deterjanların uygulanması
  • Birkaç yaygın ev temizleyicisinin kullanılması
Deri Mobilyaların Bakımı
Deri Mobilyaların Bakımı

Koltuklarda Kullanılacak En İyi Ürün Nedir?

Deri koltuklarınızda kullanmak için tek bir ürün istiyorsanız, güderi veya tüy bırakmayan bir bez ve hafif bir su tabakası kullanın. Nemli bez, deri yüzeyindeki hafif bir kir tabakasını temizleyecektir. Deri çok kirli veya lekeli ise, yüksek kaliteli bir deri temizleyici-kremi seçin. Temizleyici-kremi göze çarpmayan bir alanda test ettikten sonra, kirli bölgelere uygulayın ve deri yüzeyine masaj yaparak yedirin. Siz yüzeyi parlatırken beziniz fazla temizleyiciyi ve derideki kirleri toplayacaktır. Temizleyici-kondisyoner ayrıca deriyi yumuşatır ve çatlamaya karşı korur.

Önerilen İçerik :   Gençler İçin Özgün ve Yaratıcı Dekorasyon Fikirleri

Kendi deri mobilyalarınızı temizleme konusunda şüpheleriniz varsa, endişelenmeyin ve yardım için bir deri bakım uzmanını arayın. Ne de olsa mobilyalarınız evinize ve ailenizin konforuna yaptığınız bir yatırımdır. Bununla birlikte, mobilyanızın bakımını kendiniz yapmayı tercih ediyorsanız, üreticinin hangi ürünleri önerdiğini öğrenmek için üreticinin web sitesine veya mobilya etiketindeki temizlik kodu bilgilerine bakın.

Deri Mobilyaların Bakımı

Temel temizliğe ek olarak, deri koltuklar gibi deri mobilyalarınızın uzun ömürlü olması için yapılması gereken en önemli şeylerden biridir. Deri yumuşatıcı, deri daha yumuşak hissetmesine ve daha iyi görünmesine yardımcı olur. Deri kremi saçınıza kullandığınız saç kreminden çok farklı bir ürün olsa da, saç kreminin saçınızı nemlendirip yumuşattığı gibi deriye nem ve yumuşaklık katar. Deri koltuklarınızın yüzeyine saç kremi uygulamak, küçük çatlak ve çiziklerin gizlenmesine de yardımcı olur.

Deri Mobilyalarda Konum Önemlidir

Deri mobilyanızın konumu, dayanma süresini artıracak veya azaltacaktır. Bununla birlikte, deri mobilyaları asla doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak en iyisidir çünkü UV ışınları deriyi kurutabilir ve solmasına neden olabilir. Deri mobilyaları aydınlık bir odaya yerleştiriyorsanız, en azından doğrudan güneş ışığından uzak olduğundan emin olmaya çalışın. Güneş ışığına maruz kalan çok kuru bir alana koyarsanız, derinin cilasını korumak için daha sık saç kremi uygulamanız gerekebilir.

Deri Bakım Seti

İyi bir deri bakım kiti, derinizi temiz tutmak ve hasardan korumak için birkaç temel öğe içerir. Bununla birlikte, temel deri bakım kitleri genellikle sadece bir deri temizleme ürünü ve bir deri kremi içerir. Ayrıca leke ve leke çıkarıcı, deriyi yeniden renklendirici balsam veya derideki küçük yırtıkları onarmak için bir yapıştırıcı gibi ürünler de ekleyebilirsiniz – bu, birisi cebinde keskin bir şeyle kanepenize oturursa veya kanepenize ağır ve keskin bir şey düşerse kullanışlıdır.

Önerilen İçerik :   Ev Aletlerinde Binlerce Model Hepsiburada’da!

Bir deri bakım kiti seçerken birçok seçeneğiniz vardır. İstediğiniz her şeyle birlikte gelen bir kit seçebilir veya küp saklama kutularımızdan birini alıp alakart olarak doldurabilirsiniz. Eksiksiz bir kit seçmek, güzel deri mobilyalarınızı sergilemek için birlikte çalışmak üzere tasarlanmış ürünler almanızı sağlar. Kendi deri bakım kitinizi oluşturmak, beğendiğiniz belirli ürünleri almanızı kolaylaştırır. Ayrıca, güderi veya tüy bırakmayan bezinizi kitin içinde saklarsanız, deri koltuğunuzu veya sandalyelerinizi temizlemek ve korumak istediğinizde her zaman hazır olur.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir