Hamilelikte Diyet Yapıp Kilo Vermek

Kan hacminde, amniyotik sıvıda ve büyüyen bir bebekte önemli bir artış, annenin toplam vücut ağırlığına eklenir. Halihazırda aşırı kilolu olan veya obeziteden muzdarip olan kadınlar, hamilelik sırasında sonunda biraz kilo alacaktır. Bununla birlikte, güvenli uygulanan yöntemlerle ve doğal olarak hamilelik sırasında sorunlu vücut yağlarını kaybedebilir ve kiloya bağlı komplikasyonlardan kurtulabilirler. Mideleri bulanır veya yemekten hoşlanmazlar ve hamilelik sırasında (özellikle erken evrelerde) istemeden kilo vermeye başlarlar. Ne olursa olsun, kişi her zaman tüm semptomları doktor veya sağlık kuruluşu ile paylaşmalıdır.

Hamilelik sırasında kilo vermek için aşırı diyetleri tercih etmek tavsiye edilmez. Bebeğe ve kendinize yeterli besin sağlamak için yeterince yemelisiniz. Genel sağlığınız için gereklidir. Hamilelik sırasında diyet yapmak, kalorileri kesmek veya yiyecek gruplarını kısıtlamak fetüsün gelişimini etkileyebilir ve vücudun gerekli besinlerden yoksun kalmasına neden olabilir. Fazla kilolu olma riskini ve bu kiloyu istenmeyen yöntemlerle kaybetme riskini öğrenmek önemlidir.

İçerik:

Hamilelikte Fazla Kilolu Olmanın Riskleri

Hamilelik sırasında obezite, hem anne hem de çocuk için kötü sağlık sonuçlarıyla bağlantılıdır. Bir çalışma, 29 kg/m2’lik bir BMI’den başlayarak, gebe kalma olasılığının azaldığını iddia ediyor. Aynı çalışma, yüksek bir vücut kitle indeksinin aşağıdakiler gibi çeşitli diğer risklerin şansını da artırdığını iddia ediyor:

  • Yüksek tansiyon veya tansiyon
  • Şiddetli bir gestasyonel kan basıncı veya preeklampsi formu
  • Gestasyonel diyabet
  • intrauterin ölüm
  • Obstrüktif uyku apnesi, uyku sırasında kısa süreliğine nefes almayı bırakmanız durumudur.

Doğum uzmanları hamilelik sırasında kan basıncını ve kan şekeri seviyelerini izler ve yüksek tansiyon veya gestasyonel diyabet belirtileri arar. Bu tür kadınlara, sağlıklı bir hamilelik ve doğumu teşvik etmek için bu tür koşulları hafifletmek için özel diyetler veya egzersiz tavsiyeleri verilir.

Hamilelikte Diyet Yapıp Kilo Vermek
Hamilelikte Diyet Yapıp Kilo Vermek

Hamilelikte Diyet ve Egzersiz İçin İpuçları

İyi planlanmış bir egzersiz planı ile dengeli ve besleyici bir diyetin hamileliğiniz sırasında saatin ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Sağlık profesyoneli ekibiniz, bebeğinizin bakımı için size en uygun tavsiyeyi vermelidir. Aynı şey için birkaç ipucu şunları içerir:

Önerilen İçerik :   Akrep Sokmasına Ne İyi Gelir?

Sağlıklı Beslenme İçin İpuçları

Porsiyonunuzu ve öğün büyüklüğünüzü izleyerek hamileyken her zaman dengeli bir diyet seçin. Kilonuz için endişeleniyorsanız sağlıklı bir uygulamadır. Kişi şok diyet yapmamalıdır. Kilo kaybı için herhangi bir takviye veya ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışın.

Bebek ilk trimesterde küçük olduğundan, iki kişilik yemek yeme, yani bebek dahil asırlık kavramına kapılmayın. Bunun yerine dengeli beslenilmelidir. Yeterli beslenme için hiçbir öğünün atlanmaması ve sık sık yenilmesi tavsiye edilir. Deniz ürünleri ile birlikte balık ve tavuk gibi yağsız proteinleri tercih edin. Ek olarak, diyetiniz daha az işlenmiş gıdalar ve şeker içermelidir. Rafine tahıllar mı tam kazanç mı? Tam tahıllı buğday, darı, kinoa, pirinç vb. için gidin ama beyaz, rafine tahıllar değil. Sebze alımınız daha fazla olmalı ve bu nedenle yemek zamanı tabağınızı bolca doldurun.

Kayıtlı bir diyetisyen size her zaman en iyi tavsiyeyi verecektir. Dondurma ve şekerleme gibi şekerli yiyeceklerden kaçının, ancak elma, fıstık ezmesi vb. ve çilek veya armut gibi yüksek lifli meyveleri tercih edin. Şeker alımınızı kontrol altında tutun.

Hamilelik Egzersiz İpuçları

Hamilelik sırasında fiziksel aktivite vücut için iyidir. Kişi asla hareketsiz bir yaşam tarzı benimsememeli ve yorucu fiziksel aktivite yapmamalıdır. Yürümenin her zaman mükemmel ve kolay bir kilo koruma yöntemi olduğu kanıtlanmıştır ve hareketsiz kadınlar bile bundan yararlanabilir. Hamilelik yoga dersleri veya doğum öncesi fitness programları da tercih edilir.

Hafif ila orta dereceli bir egzersiz rejimi izlemeyi unutmayın. Ayrıca doğum ve doğum sonrası iyileşme ile başa çıkmaya yardımcı olacaktır. Çok fazla zorlamayın ve fiziksel aktivitelerle konfor seviyenizi bulun. Öncelikli odak noktanız hamilelik sırasında sağlıklı kalmak olmalıdır. Bir şey hiç yoktan iyidir – boşta oturmayın.

Önerilen İçerik :   Su Arıtma Cihazı Kullanmak Sağlıklı mı?

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir