Terk Edilmiş Bir Yavru Kediye Nasıl Bakılır?

Annesi olmayan genç bir kedi yavrusuyla ilgileniyorsanız, bilmen gereken çok şey var. Bugün Petmundo veteriner, annesiz yeni doğmuş bir kedi yavrusuna nasıl bakılacağı, nelere dikkat edilmesi gerektiği ve ne zaman veterinere götürülmesi gerektiği konusunda ipuçları ve tavsiyeler sunuyor.

İçerik:

Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Yavru kedi sevimli ve sevecen ev hayvanlarıdır. Ancak, genç kedi yavrularının özellikle hayatlarının her aşaması için çok özel ihtiyaçları vardır ve bir şeyler ters giderse veya atlanırsa, bu genel sağlıklarını ve ömürlerini etkileyebilir. Burada, yeni tüylü arkadaşınıza yavru kedi yıllarında nasıl bakabileceğiniz hakkında konuşuyoruz.

Yeni Doğan Yavru Kedi Bakımı

0 – 4 haftalık minik kedi dostunuz yeni doğmuş olarak kabul edilir. Bu aşamada, hala temel bilgileri öğreniyorlar: nasıl ses çıkaracaklarını (miyavlayacaklarını), yürüyeceklerini ve hatta vücut sıcaklıklarını nasıl düzenleyeceklerini. Anneleri varsa, yeni doğan yavru kedileri temizleyebilmeli, besleyebilmeli ve sıcak tutmalarına yardımcı olabilmelidir; sizin rolünüz annenin sağlıklı olmasını ve sıcak ve güvenli bir ortamda olmasını sağlamaktır.

Yavru kedinin kasasının/alanının zemininin bir battaniyeyle kaplı olduğundan ve üzerine uzanabileceği sıcak bir yatak bulunduğundan emin olun. Ancak yavru kedinin annesi yoksa yapmanız gereken ilk şey açık veterinere giderken onları sıcak ve güvende tutmaktır. Veteriner hekiminiz yavru kedinin genel durumunu tespit edebilecek ve gereksinimleri hakkında sizi bilgilendirecektir.

Sıcaklık Hayatidir

Küçük yavru kedinizin annesi yoksa, ısıtma diski gibi bir şey kullanarak onların sıcak kalmasına yardımcı olmanız gerekecektir. Ayrıca yavru kedinin rahat etmesi için yumuşak battaniyelerden küçük bir yuva yapmalısınız. Isıtıcı yastığın çok sıcak olmadığından emin olmak için elinizle ona dokunarak ve kedinizin kafesinde/sandıkta ısıtma öğesi olmayan rahat bir yer sağlayarak çok ısınmaları durumunda oraya gidebilmelerini sağlamanız önemlidir. Unutmayın, yavru kedinizin vücut ısısını düzenleme konusunda hâlâ yardıma ihtiyacı vardır.

Önerilen İçerik :   Termostat Nedir, Gerekli Midir?

Yavru kedinize yaklaşık 6 haftalık olana kadar bir ısıtma kaynağı sağlamaya devam etmelisiniz çünkü yavru kedi çok üşürse hipotermiye yakalanabilir. Bunu akılda tutarak, alanları 85°F veya 29°C’de tutulmalıdır.

Yeni Doğan Yavru Kedinizi Beslemek

Annesiz yeni doğmuş bir yavru kediye bakarken, onları beslemek ve doğru beslenmelerini sağlamak zorunludur. Her 2-4 saatte bir yavru kedinizi özel bir yavru kedi formülüyle beslemeniz gerekecektir. Yetişkin kedilerde olduğu gibi, her yavru kedi farklıdır ve veterineriniz kullanılacak en iyi formül, onları ne kadar beslemeniz gerektiği ve onları ne sıklıkta beslemeniz gerektiği konusunda Beylikdüzü veteriner size bilgi verebilir. Yavru kediler için sağlıklı bir büyüme ağırlığı, günde yaklaşık ½ ons (14 gram) veya haftada 4 onstur (113 gram). Yavru kedinize veya kedinize asla inek sütü vermeyin ve yiyecekleri düzgün bir şekilde sindirebilmeleri için onları her zaman aynı formülle beslediğinizden ve sıcak tuttuğunuzdan emin olun. Annesiz yavru kedi bakımı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz https://petmundo.com.tr/annesiz-yavru-kedi-bakimi/ linkine göz atabilirsiniz. Açık veteriner arıyorsanız Petmundo veteriner her zaman size yardımcı olmaktadır.

Mayıs 1, 2024

Küçük Klavye

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir