15 Dakikada e-Faturaya Logo İşbaşı ile Geçin

Günümüzde elektronik faturalar her alanda kullanılan e Fatura yani Elektronik Fatura, standart alışveriş işlemlerinden sonra oluşturulması gereken fatura belgesinin elektronik versiyonudur. Kullanım kolaylığı sayesinde e-Fatura birçok işletme tarafından tercih edilir. e-Faturanın bir diğer avantajı ise kağıt ve baskı maliyetleri gibi gider kalemlerini ortadan kaldırmasıdır.

Birçok işletme e-Faturaya nasıl geçeceğini merak eder. Bakanlıklar tarafından zorunlu e fatura geçişi yapması gerektiği bildirilen işletmelere ait ciro sınırı da yayınlanan her genelge ile beraber düşürülür. Böylece e-Fatura kullanıcılarının sayısı her geçen gün artmakta ve e-Faturaya geçebilmek için farklı yöntemler kullanılabilir hale gelmektedir.

İçerik:

e-Fatura Nedir?

e-Fatura ya da Elektronik Fatura, adından da anlaşılacağı üzere kağıda basılı olan fatura belgelerinin elektronik versiyonudur. Kağıda basılı faturalar hazırlandıktan sonra kargo ya da posta yöntemleri ile karşı tarafa iletilir. Elektronik faturalar ise e-posta gibi elektronik iletişim kanalları üzerinden karşı tarafa gönderilir.

Kağıda basılı faturaların oluşturulmasında baskı ve kağıt masrafları gibi gider kalemleri bulunur. e-Fatura tamamen elektronik bir şekilde sanal sistemler üzerinden oluşturulur ve oluşturma sürecinde kağıt ya da baskı maliyetleri gibi gider kalemlerine gerek kalmaz. Kağıda basılı faturalar dosyalanıp fiziksel saklama alanlarında muhafaza edilirken e-Faturalar elektronik uygulamalar bünyesinde saklanır.

e-Faturaya Nasıl Geçilir?

E faturaya nasıl geçilir sorusu son zamanlarda işletmelerin en çok sorduğu soruların başında gelir. e-Faturaya geçmek isteyen işletmelerin seçebileceği farklı yöntemler bulunur. e-Faturaya geçebilmek için belirlenen ciro sınırını karşılamayan işletmeler de istekleri dahilinde e-Faturaya geçebilir. e-Faturaya geçiş sürecinde GİB Portal ya da Özel Entegratör yöntemleri kullanılabilir. e-Faturaya GİB Portal yöntemi ile geçiş yapabilmek için, e-Fatura Başvuru Formu, Taahhütnamesi, Elektronik Mali Mühür Sertifika Sahibi Taahhütnamesi, Şirket Kuruluş Sözleşmesi ve noter onaylı imza sirküleri gereklidir. Başvurusu uygun görülen işletmeler, Kamu Sertifika Merkezlerine Mali Mühür Sertifikası bedelini yatırdıktan sonra Mali Mühürlerini teslim alabilir. Bu noktadan sonra e-Fatura başvurusunun onaylanması beklenir. Kullanılabilecek bir diğer yöntem ise Özel Entegratör yöntemidir.

Önerilen İçerik :   Gürcistan Asgari Ücreti Ne Kadar

15 Dakikada e-Faturaya Geçiş

e-Faturaya geçiş sürecinde kullanılabilecek bir diğer yöntem olan özel entegratör, e-Faturaya geçişin en hızlı sağlandığı yöntemdir. Bu yöntemde e-Faturaya geçmek isteyen işletmenin herhangi bir işlem yapması gerekmez. İşletmenin e-Faturaya geçebilmesi için gereken bütün belgeler özel entegratörler tarafından temin edilir ve işleme koyulur. Kısa süre içerisinde özel entegratör işletmenin e-Faturaya geçebilmesini sağlar. Bu süreçte işletmenin sadece belirli alanları imzalaması e-Faturaya geçişin tamamlanması için yeterli olur.

Logo İşbaşı İle 15 Dakikada E-Faturaya Geçin

Logo İşbaşı tarafından hazırlanan ön muhasebe programı sayesinde siz de 15 dakika içinde e fatura programına geçebilir, faturalarınızı kolayca hazırlayabilir ve e arşiv faturalarınızı da kolayca tek bir alanda saklayabilirsiniz. Kullanıcı dostu tasarım süren ara yüzü sayesinde tüm muhasebe işlemlerinizi saniyeler içinde gerçekleştirmenin ayrıcalığını yaşayın. Üstelik istediğiniz anda işlem yapmak için internete bağlı bir tablet, bilgisayar ve hatta akıllı telefona sahip olmanız yeterli. Tüm işlemleriniz 7 gün 24 saat parmaklarınızın ucunda! www.isbasi.com adresinden saniyeler içinde ücretsiz üye olarak 14 günlük deneme üyeliğinizi başlatabilirsiniz.

Mayıs 1, 2024

Küçük Klavye

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir