Bungalovlar: İlham Veren Tasarım Fikirleri

Bir bungalov ev genellikle tek katlı bir evdir. Ancak eğimli çatısının üzerine ikinci bir kat veya yarım kat yapılabilir. Bungalov kelimesi Hintçe bangla kelimesinden gelir ve ‘Bengal tarzında bir ev’ anlamına gelir. Bengal’deki bungalov evlerinin unsurlarından ilham alan İngilizler, bu tasarım konseptlerini 19. yüzyılda İngiltere’ye getirdi. Modern bungalov tasarım unsurları ile bungalovlar dünya çapında popülerlik kazanmıştır. Bungalov tasarımı, belirli bir ülkedeki evin özgün özelliklerine göre değişebilir.

İçerik:

Bungalovun Tasarım Özellikleri

Bungalov tasarımlarının dış cephesi eğimli çatılar, açık kat planları ve büyük ön pencerelerden oluşmaktadır. Hindistan’da, bungalov tasarımının en ayırt edici özelliklerinden biri, tipik olarak dik eğimli bir çatı ile kaplanmış olan verandadır. Öne bakan bir sundurma veya veranda, evin geri kalanının büyüklüğü ile orantılıdır. Bir bungalov tasarımı dengeli ve orantılıdır, ancak simetrik değildir. Konik sütunları ve sundurma dormerleri vardır.

Bungalovların iç mekanları, bungalov tasarımının bir parçası olarak yüksek tavanlara ve dekoratif silmelere sahiptir. Yatak odaları, yerleşim planının merkezinde oturma odası ile zemin kattadır. Bungalovlar, Hintli küçük şehirlerde ortak aileler arasında, tepe istasyonlarında ve şehrin eteklerinde hafta sonu evleri olarak yaygındır.

Küçük Bungalov Tasarımı

Pandemi sonrası, açık alana erişimi olan küçük bungalov tasarımları birçok ev alıcısı tarafından tercih ediliyor. Açık konsept tasarımı ve konforlu estetiği, küçük bungalov tasarım evlerini günümüzün konut piyasasında en popüler tarzlardan biri haline getiriyor. Sağlık konusuna daha fazla odaklanan ev sahipleri, iki yatak odalı, teraslı ve bahçeli küçük bir bungalov tasarımını tercih ediyor. Hindistan’da küçük bungalov tasarım trendleri, çevre dostu evlerin tercih edildiğini gösteriyor. Küçük bungalov tasarımı evler yenilenebilir malzemelerden yapılmıştır ve bol miktarda doğal ışık ve havalandırma, mutfak bahçesi için alan, yağmur suyu toplama ve diğer çevre dostu özellikler sağlar.

Önerilen İçerik :   Popüler Tül Perde Modelleri Nelerdir?

Bungalovlar

Kolonyal Bungalov Tasarımı

Kolonyal bungalov tasarımının çekiciliği vardır. Çoğu kolonyal bungalov tasarımı, yazları iç mekanları serin tutmak için yüksek tavanlara sahiptir. Kolonyal bungalov tasarımlarında bol miktarda doğal ışık alan ve çapraz havalandırma sağlayan kemerli tavandan tabana pencereler veya kapılar bulunur. Bu bungalovların diğer tasarım özellikleri, ön verandaya giden yol, karmaşık ızgaralar, çarpıcı sütunlar, dekoratif korkuluklar ve ayrıntılı çiçek desenli döşemedir. Merkezi bungalov planı sundurma, veranda, arka kısımda servis alanları ile birlikte çizim ve yemek odalarından oluşmaktadır. Bahçeli kolonyal bungalov tasarımı, yüksek bir bileşik duvara ve bungalovun her iki tarafında peyzajlı bir bahçeye sahiptir.

Dağ Evi Bungalov Tasarımı

Chalet bungalov, ikinci katında küçük bir yaşam alanına sahip olan bir bungalov tasarımı türüdür. Dağ evi bungalovunda eğimli çatı ve duvarlar da yaygındır. Dağ evi tarzı evler, eğimli çatılı ve saçaklardan sarkan olup, genellikle ahşap kiremit kaplıdır. Dağ evi bungalov tasarımında loft alanı depolama alanı veya misafir yatak odası olarak kullanılmaktadır. Dağ evi tarzı bungalov tasarım fikirleri, genellikle tatil evleri için kullanıldığı için çok geniş olmayacak şekilde tasarlanmıştır.

Lüks Bungalov Tasarımı

Lüks bungalov tasarımları geniş ve göz alıcıdır. Konfor, stil, işlevsellik ve güvenlik, malzeme ve paletin ihtişamı ve zenginliği ile bütünleşmiştir. Lüks bungalov tasarımları, yüksek teknoloji ürünü bir mutfak, eğlence ve egzersiz odası, masaj jetli havuz ve bakımlı bahçeler gibi tüm modern olanaklara sahiptir. Teknoloji ve yenilikçi malzemeler, lüks bungalov tasarım şemasının anahtarıdır. Konfor, güvenlik ve güvenlik için ev otomasyonu, hayranlık uyandıran bir tasarıma entegre edilmiştir. Lüks bungalovlar, günümüzün zenginliğini yansıtır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir